MAKING OF RAAMBUURTRAP

Flipmo (21), Mojo (21) en Fikri (19)

Van links naar rechts, Mojo (21), Tony (21) & Fikri uit Korte Akkeren zullen de komende tijd een paar voor hun belangrijke plekken uit hun wijk laten zien. Ze vertellen en rappen erover.

Korte Akkeren is een van de wijken in Gouda waar veel Marokkaanse jongeren wonen. Omdat  er tot een bepaalde leeftijd (18 en soms zelfs pas 21) weinig te doen is in de stad, zijn  veel van de jongeren regelmatig op straat te vinden. Omdat dat al vanaf heel jong begint,  met voetballen en spelen op pleintjes, krijgen bepaalde plekken in de wijk een speciale  betekenis voor veel van die jongeren.

Het zijn plekken met herinneringen. Mojo en Tony (eigenlijk heten ze alle twee Mohammed) zijn nu 21 jaar en wonen nog altijd in Gouda. Ze geven de kijker een indruk van plekken die voor hun een betekenis hebben gekregen. In hun eerste item laten ze de Raambuurt zien. Hier komen ze al hun hele leven en hebben ze goede en minder goede herinneringen. Ze staan voor de muur vol Graffiti, die door stadsgenoot en rapper Rasta is gemaakt. Tony & Mojo rappen zelf ook en laten er een horen op dit speelplaatsje.